Disappearing Bases

tomo_cjt

Well-Known Member
Aug 14, 2014
401
362
475
Hi everybody!
(Hi Dr Nick!)

I'm looking for any info and reproduction steps for people's bases disappearing.

Does it happen on your first go, or does it only happen when you return from a save?
Does it happen in R&D?
Do you have a save where if I drive x miles in one way and come back it's gone.
Can you reproduce it easily?

Any help would be greatly appreciated, and would help me stomp this bug.

Cheers,
Chris :)
 
  • Like
Reactions: Xanros and Jamie

Azirahael

Well-Known Member
Jan 8, 2015
2,080
1,260
570
120
I've sent one in already.

Here are all the extra details i could scrounge up:

I was two biomes over, puttering around the edge of the desert/SE salt flats.
Harvesting and salvaging EXP parts.

My base was in the starting location, and consisted of a 2 slot fabber, conveyors, 3 receivers, 2 refineries, 2 del-cannons, shop block, shields, regen bubbles.

There were two defence turrets, and a partially disassembled tech with no AI.

When i came home after 10-15 minutes out, the base with the fabs and stuff was gone.

No wreckage, no missing defences, no dings in the helpless tech.

It's not on the radar, so fingers crossed, it's not under the ground.


This happened on my first clean playthrough on 0.5.2 release. No old saves, no tampering.

I am building more, shielded bases, to see if more disappear.
Truth be told, i like big massive bases, but i instinctively don't build them any more.
because when i do, they vanish. Or have so far.

This hasn't happened to me in R&D, but then i don't build bases in R&D.

It is possible that a wandering badguy showed up, wasted only the shielded refinery, and ignored all the defences and defenceless stuff, was destroyed, and the wreckage de-spawned.

Though given how most wreckage is findable hours later, it's not very probable.

fingers crossed, it stops happening.

hope this helps.
 

Azirahael

Well-Known Member
Jan 8, 2015
2,080
1,260
570
120
I've mailed in another one.

Lost a MASSIVE tower and a stack of techs.
BUT! i think i have it reproducible.
Instructions included in the email.

It should be in Saiwun's mailbox now :)

I dunno what's causing it, but i think it's something relating to size, ground anchors, and the game losing track of stuff when you're away.

Sneaky things with anchors seem to set it off.

Also, you really need to upsize the upload limit. you can't post screenshots.
 

Azirahael

Well-Known Member
Jan 8, 2015
2,080
1,260
570
120
Turns out the rest of the base sank, but the autoharvester had teleported to the grasslands where the old base encounters are kept.

???
 

Xanros

New Member
May 10, 2015
1
0
2
30
this just happend to me lost a massive amount and have too start again cause i lost all fabs but got to keep all the resoucese i had on base
 

TheImpossible

Well-Known Member
Nov 27, 2019
4
0
103
Hey, I've been playing TerraTech for a good few years now, and most of time I never finish all the missions, mainly because when I get back from doing a mission or loading a save, I come back only to notice my base is gone, however they're on the radar and my techs can bump into them, but they've vanished from sight.

I sure hope this gets a fix soon.
 

Zonko

Well-Known Member
Sep 20, 2019
206
150
240
Uh, i had this happen just recently.
But they didn't fall through the floor, it just disappeared, and left all the resources behind.
No enemies anywhere nearby.

Had to load an old save.