Broken textures?

Yolosoogie

Well-Known Member
May 14, 2020
5
0
203
So I recently started modding TerraTech, and I decided to make a custom corp and blocks, but when I did the UV maps and textures, its all ugly and has these weird spots.
1631200169378.png
They look absolutely fine anywhere else
1631200278543.png1631200300304.png
Blender and Unity
They only look weird in the game
All the UV maps except the albedo are pure black, but I don't think that matters too much
am i doing something wrong or is this a bug?
 

SadKen

PAYLOAD STUDIOS
Oct 10, 2017
111
315
475
Hi @Yolosoogie it may be the model's vertex normals - there is some unusual looking shading on the faces in the Blender and Unity views. If you attach the .fbx of your block model I could have a closer look.
 

Yolosoogie

Well-Known Member
May 14, 2020
5
0
203

SadKen

PAYLOAD STUDIOS
Oct 10, 2017
111
315
475
The models look ok and the UVs should be fine for that texture. Next would be to check your texture sizes and image format - 1024x1024 PNGs.
 

SadKen

PAYLOAD STUDIOS
Oct 10, 2017
111
315
475
That looks OK. I see it's a modified BF texture, so you could try using the example BF textures from the Unity project in your custom corp skin as a test, to see whether it's the textures that are causing the issue, or the custom skin material. They're in;

Assets\PayloadStudios\TerraTechModTool\SampleAssets\Skins\BF
 

Yolosoogie

Well-Known Member
May 14, 2020
5
0
203
That looks OK. I see it's a modified BF texture, so you could try using the example BF textures from the Unity project in your custom corp skin as a test, to see whether it's the textures that are causing the issue, or the custom skin material. They're in;

Assets\PayloadStudios\TerraTechModTool\SampleAssets\Skins\BF
1631620922154.png
Seems like its not the edited BF albedo's fault, and one of the cabs just outright went invisible, heres the metallic UV map:1631620990556.png
yeah its just blank, not sure whats going on
 

Yolosoogie

Well-Known Member
May 14, 2020
5
0
203
That looks OK. I see it's a modified BF texture, so you could try using the example BF textures from the Unity project in your custom corp skin as a test, to see whether it's the textures that are causing the issue, or the custom skin material. They're in;

Assets\PayloadStudios\TerraTechModTool\SampleAssets\Skins\BF
1631638429807.png
the pattern is still there when i change up the maps